Dealsite “Dagens bedste” vildleder

Dealsitet “Dagens Bedste” havde i sommeren 2014 et godt tilbud, der var lidt for godt til at være sandt. Dagens Bedste reklamerede med, at man kunne spare 52 procent på et håndværkertilbud, hvis man vel at mærke slog til og accepterede tilbuddet inden for en bestemt frist. Man kunne på siden se et ur, som tikkede ned til fristens udløb.

Problemet med dette ur, som altså skulle vise, hvornår tilbuddet udløb, var, at tilbuddet blev forlænget op til flere gange. Uret startede altså forfra med at tælle ned.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at der er tale om en vildledende markedsføring, som er i strid med Markedsføringslovens § 3. Det er en skærpende omstændighed, at vildledningen skete på en side, hvor en del af konceptet jo er, at forbrugeren skal træffe et hurtigt valg, hvis de ønsker at købe dealen.

Der bliver jævnligt klaget over de såkaldte dealsites til Forbrugerombudsmanden, der sidste år med et notat om dealsitet har forsøgt at skabe klarere rammer for, hvad der er tilladt og forbudt markedsføring på dealsites.