Ulovlig filmdownload kan koste kassen

Det er utvivlsomt ulovligt – også for forbrugere – at downloade eller streame film og musik, som man ikke ved aftale eller på anden vis har fået lovlig ret til at se (typisk fordi man ikke har betalt for det). I øjeblikket er et par danske advokatkontorer i fuld sving med at sende “hilsner” ud til forbrugere, som via IP-adressen er blevet identificeret som syndere.

Der er tale om rigtige og seriøse advokatfirmaer, så det vil være forkert blot at ignorere henvendelse.

Hvis du mener ikke at have foretaget noget ulovligt (f.eks. fordi du mener at dit netværk kan være blevet hacket eller det er din mindreårige søn, der har gjort det) er det vigtigt at du kommunikerer dette til advokatfirmaet. Ellers risikerer du blot at der en dag står en stævningsmand i døren med en stævning.

Du kan også søge hjælp i en advokatvagt eller naturligvis hos en advokat.