Om B2C LAW

Indrømmet! B2C LAW lyder mærkeligt. Men der er en god forklaring. B2C er en ofte anvendt betegnelse for relationen mellem en virksomhed (Business) og en forbruger (Consumer). B2C betyder altså “business to consumer”.

B2C LAW er med andre ord den jura, som regulerer forholdet mellem virksomheden og forbrugeren. Også kaldet forbrugerret. Men det domæne var taget, så derfor blev det B2C LAW istedet.

Forbrugerretten – eller B2C LAW –  bliver mere og mere kompliceret og indviklet, blandt andet som følge af den teknologiske udvikling, den grænseoverskridende handel og fordi rigtig megen forbrugerlovgivning kommer fra EU.

Jeg har gennem hele min tid som advokat arbejdet intensivt med forbrugerretten. Jeg fører og har ført en række forbrugersager; både for forbrugeren og for den erhvervsdrivende. Jeg har skrevet flere artikler om forbrugerjura og undervist i dette emne. Kort sagt – og med al respekt – er jeg specialist i forbrugerretten.

Forbrugerjura i dag er ikke ligetil. Tværtimod. Derfor denne hjemmeside. Her kan du – både som virksomhed og som forbruger – læse meget mere om dine rettigheder og pligter i et forbrugerkøb.

Forbrugerretten er i dag ikke kun vigtigt at kende for forbrugeren. Er du erhvervsdrivende er det vigtigt, at du har styr på din jura, når du handler med forbrugere. Udover naturligvis det ærgelige i at tabe en sag ved domstolene eller et klagenævn risikerer du også at komme under kærlig behandling hos Forbrugerombudsmanden eller diverse forbrugerintersseorganisationer. Du risikerer rigtig megen badwill, hvis du opfører dig på en måde, som ikke er efter bogen og som er i strid med forbrugerretten. Derfor; er du erhvervsdrivende bør du bruge et par minutter eller mere på B2C LAW for at blive klogere og for at tjekke om din virksomhed nu også lever op til lovgivningen. Tøv ikke med at kontakte mig, såfremt du har en konkret sag eller problem, vi skal have løst, eller såfremt du ønsker et servicetjek på dine aftaler med forbrugerne.